Vrijednosti

Iskušajte i testirajte svoju novu elektranu u realnim uvjetima prije nego što utrošite sredstva da ju izgradite!

       Strategija

Uskladite taktiku pristupa tržištu sa strategijom poslovanja!

       Profit

Koristite svoja postojeća energetska i procesna postrojenja najučinkovitije te povećajte svoj profit!

       Ekonomičnost

Nemojte raditi skupe eksperimente sa svojim poslovanjem.

Mr. sc. Ivan Medarac, dipl. ing. je jedan od osnivača i prokurist tvrtke Lega d.o.o.. Magistrirao je na energetici i nuklearnoj tehnici na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao u području energetike.

 

Ekspert je u području energetike s naglaskom na industrijsku energetiku, te iz područja vođenja poslovanja s naglaskom na strateški menadžment i krizni menadžment. Iskustvo iz područja energetike skupio je najvećim dijelom na projektima tvrtke Lega d.o.o. i u INI, gdje je radio na izgradnji energetike u Rafineriji nafte Sisak, vodio izgradnju energetike Petrokemije Kutina, bio direktor energetike Rafinerije nafte Sisak, vodio sektor energetike cijele INE i bio savjetnik generalnog direktora INE.

 

Iskustvo u vođenju poslovanja dolazi iz tvrtki Lega d.o.o. gdje kao jedan od osnivača ima vrlo bitnu ulogu u vođenju tvrtke, INA d.d., gdje je obavljao niz menadžerskih poslova na svim razinama menadžmenta, Kisikana d.o.o., gdje je na poziciji direktora od jednog od postrojenja Željezare Sisak došao do pozicije drugog najvećeg ponuđača tehničkih plinova na hrvatskom tržištu, Hrvatske Željeznice d.d., gdje je bio na poziciji direktora uvoza, Željeznička tiskara d.o.o., gdje je kao direktor izvukao tvrtku iz krize i velikih zabilježenih gubitaka u vrijeme kada su bila u tijeku velika ulaganja u buduće proizvodne kapacitete i Pastor inženjering d.d., gdje je kao predsjednik uprave, bez dodatnih zaduživanja izvukao tvrtku iz krize i značajnih gubitaka, riješio dugovanja prema dobavljačima i osigurao isplatu svih zaostalih dividendi dioničarima tvrtke.

Jedno vrijeme bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru. Član je Znanstvenog vijeća za naftu i plin Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

 

Mr. sc. Ivica Billege, dipl. ing. je glavni ekspert tvrtke Lega d.o.o. za područje procesne tehnike. Magistrirao je u području kemijskog inženjerstva na Tehnloškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao u području kemije. Ekspert je u području kemijskog inženjerstva i procesne tehnike s naglaskom na petrokemijsku i naftnu industriju.

 

Iskustvo iz područja procesne industrije skupio je najvećim dijelom u INI, gdje je radio cijeli životni vijek, počevši raditi u Rafineriji nafte Sisak, kao pripravnik, pa preko raznih pozicija do pozicije Direktora Rafinerije nafte Sisak. Nakon dugogodišnjeg rada u Rafineriji nafte Sisak, prešao je na radno mjesto u centralni ured INE u Zagrebu, gdje je radio na strateškim poslovima vezanim uz naftnu industriju, u područjima razvoja i istraživanja, prerade i trgovine naftom, lanca opskrbe do modernizacije rafinerijskih postrojenja. U tvrtki Lega d.o.o. glavni je ekspert za područje procesne industrije i voditelj projekata iz ovog područja.

 

Aktivni je član Znanstvenog vijeća za naftu i plin Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) više od 30 godina gdje obnaša funkciju Predsjednika Sekcije za Preradu nafte. U periodu između 1991. I 2008. Bio je potpredsjednik Hrvatskog nacionalnog Komiteta pri WPC (World Petroleum Congress ), a od 2003. je Zamjenik glavnog urednika međunarodnog znanstvenog časopisa „Nafta“ i trenutno potpredsjednik Znanstvenog Vijeća Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih publikacija.

 

 

Uz ove članove tima, tvrtka Lega d.o.o. po potrebi angažira cijeli niz vrhunskih eksperata za pojedina područja, bez kojih dio razvijenih modela ne bi bilo moguće napraviti.